Rien Donkersloot werd in 1985 geboren te Rotterdam. Zijn eerste orgellessen kreeg hij van Arie van den Berg uit Barendrecht. Vervolgens studeerde hij bij Arjen Leistra. Rien Donkersloot behaalde als amateur reeds 1e , 2e en 3e prijzen op orgelconcoursen. Hij studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium. In juni van 2006 behaalde hij het diploma 1e fase cum laude, hoofdvakdocent was Bas de Vroome. Tevens behaalde hij het diploma kerkmuziek Hij studeerde voor het diploma 2e fase bij Ben van Oosten en Bas de Vroome. In juni 2008 sloot hij deze studie cum laude af. Hij volgde orgelcursussen bij Michel Chapuis, Andres Cea Galan, Harald Vogel, Olivier Latry, Zsigmond Szathmary en Thomas Trotter. In 2003 won hij de 3e prijs op het orgelconcours voor orgelstudenten in Brielle. In 2004 won hij het orgelconcours te Leiden voor conservatorium studenten in de categorie romantiek/20e/21e eeuw. In september van 2005 won hij de 1e prijs op het orgelconcours voor orgelstudenten in Brielle. Rien is organist van de St. Joriskerk in Amersfoort en van de Laurentiuskerk in Mijnsheerenland. Verder heeft hij een uitgebreide lespraktijk en is hij actief als (koor)begeleider. Van zijn spel verschenen vier cd’s, die in de pers zeer positief werden ontvangen. Klik hier voor de pagina Orgels Klik hier voor de pagina Orgels Amersfoort

Rien Donkersloot werd in 1985 geboren te Rotterdam. Zijn eerste orgellessen kreeg hij van Arie van den Berg uit Barendrecht. Vervolgens studeerde hij bij Arjen Leistra. Rien Donkersloot behaalde als amateur reeds 1e , 2e en 3e prijzen op orgelconcoursen. Hij studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium. In juni van 2006 behaalde hij het diploma 1e fase cum laude, hoofdvakdocent was Bas de Vroome. Tevens behaalde hij het diploma kerkmuziek Hij studeerde voor het diploma 2e fase bij Ben van Oosten en Bas de Vroome. In juni 2008 sloot hij deze studie cum laude af. Hij volgde orgelcursussen bij Michel Chapuis, Andres Cea Galan, Harald Vogel, Olivier Latry, Zsigmond Szathmary en Thomas Trotter. In 2003 won hij de 3e prijs op het orgelconcours voor orgelstudenten in Brielle. In 2004 won hij het orgelconcours te Leiden voor conservatorium studenten in de categorie romantiek/20e/21e eeuw. In september van 2005 won hij de 1e prijs op het orgelconcours voor orgelstudenten in Brielle. Rien is organist van de St. Joriskerk in Amersfoort en van de Laurentiuskerk in Mijnsheerenland. Verder heeft hij een uitgebreide lespraktijk en is hij actief als (koor)begeleider. Van zijn spel verschenen vier cd’s, die in de pers zeer positief werden ontvangen.

Rien Donkersloot wurde 1985 in Rotterdam geboren. Seinen ersten Orgelunterricht erhielt er von Arie van den Berg aus Barendrecht. Danach studierte er bei Arjen Leistra. Nach dem Abitur studierte er Orgel am Konservatorium von Rotterdam. Im Juni 2006 erwarb er cum laude den Abschluss ‘1. Phase’. Sein Hauptfachdozent war Bas de Vroome. Gleichzeitig erwarb er den Abschluss für Kirchenmusik. Für den Abschluss ‘2. Phase’ studierte er bei Ben van Oosten und Bas de Vroome. Im Juni 2008 schloss er auch dieses Studium cum laude ab. Er absolvierte Orgelkurse bei Michel Chapuis, Andres Cea Galan, Harald Vogel, Olivier Latry, Zsigmond Szathmáry und Thomas Trotter. Im 2003 gewann er den 3. Preis beim Orgelwettbewerb für Orgelstudenten in Brielle. 2004 gewann er den Orgelwettbewerb für Konservatoriumsstudenten in Leiden in der Kategorie Romantik/20./21. Jahrhundert. Im September 2005 nahm er nochmals am Orgelwettbewerb für Orgelstudenten in Brielle teil und erwarb den 1. Preis. Im Oktober 2012 erwarb Rien den 2. Preis beim internationalen Orgelwettbewerb in Breda. Zur Zeit ist Rien Donkersloot Organist der St-Joriskerk (St. Joriskirche) in Amersfoort und der Laurentiuskerk (Laurentiuskirche) in Mijnsheerenland  Daneben gibt er Orgelunterricht (siehe unter ‘Dozent’) und ist als (Chor-)begleiter aktiv. Bereits fünf CDs seiner Musik (siehe unter ‘CD’s’) wurden bisher veröffentlicht, die alle sehr positive Pressestimmen erhielten.