Op zaterdag 8 juni 20.00 uur presenteert Rien een nieuwe CD. De CD is opgenomen op het Garrels-orgel van de Groote Kerk in Maassluis.
Op de CD staan werken van Buxtehude, Bach, Micheelsen en Ritter; daarnaast zijn er diverse improvisaties opgenomen.


Na afloop van het presentatieconcert dat plaatsvindt in Maassluis, is de CD te koop voor € 15 euro.
U kunt de CD ook bestellen via de website voor € 15, exclusief verzendkosten.

zie ook:
https://www.garrelsorgelmaassluis.nl/


Ter gelegenheid van de completering van het Metzler-koororgel van de St.-Joriskerk, nam Rien een nieuwe CD op.
Daarop is het koororgel te horen in werken van Sweelinck, Muffat, Buxtehude, Bach en diverse improvisaties

Bestel de cd via het contactformulier, de opbrengst komt geheel ten goede aan het project “voltooiing koororgel”


Zaterdag 9 februari 20.00 uur
Ingebruikname voltooide koororgel & CD-presentatie
Rien Donkersloot, organist
Toegang 8 euro (kinderen tot 21 jaar gratis).


Orgelbouwer Bernardt Edskes zal een toelichting geven op de werkzaamheden.
Organist Rien Donkersloot demonstreert de mogelijkheden van het instrument.
Er zullen werken klinken van o.a. Jan Pieterszn. Sweelinck, Dieterich Buxtehude, Johann Sebastian Bach en diverse improvisaties.

Tevens wordt er een CD-gepresenteerd waarop Rien Donkersloot het uitgebreider laat horen. Na afloop is er gelegenheid de CD aan te schaffen. De opbrengst komt geheel ten goede aan het project “Voltooiing koororgel”. Meer informatie: www.orgelconcertenjoriskerk.nl


Op woensdagmiddag 26 december (tweede kerstdag) wordt in de St.-Joriskerk weer het traditionele kerstconcert gegeven door hoofdorganist Rien Donkersloot, ditmaal samen de Amersfoortse organist Harry van Wijk.
De twee musici verzorgen een zeer afwisselend en avontuurlijk programma.
Naast het grote Naber-orgel klinkt ook het Metzler koor-orgel.

Tijdens het concert klinkt er kerstmuziek van o.a. Jan Zwart, Bach en JohnRutter. Van deze laatste klinkt diens levendige prelude over “God rest you merry gentlemen”.
Bijzonder is dat er ook een aantal composities voor twee orgels (waaronder een concerto van de Italiaanse componist Luchinetti) zullen klinken.
Het programma wordt besloten met de spectaculaire finale uit de zesde symfonie van Charles Marie Widor, in een bewerking voor twee orgels.

Het concert begint om 15.30 uur en duurt een uur.  

De toegangsprijs is € 8,-. Tot 21 jaar gratis toegang.

Op zaterdagavond 24 februari wordt door Rien Donkersloot op het Naberorgel in de Amersfoortse St.-Joriskerk een ‘componistenportret’ geschetst van de Duitse componist August Gottfried Ritter (1811-1885).
In zijn tijd was Ritter een vooraanstaand organist en componist. Tegenwoordig staat zijn muziek wat in de schaduw van componisten als Mendelssohn, Liszt en Reger.
Ritter componeerde een viertal sonates en leverde daarmee een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de Duitse orgelsonate.  Daarnaast schreef hij enkele vrije werken en een aantal koraalvoorspelen.
Naast zijn werk als componist verwierf Ritter bekendheid als muziekcriticus. Hij had talloze contacten, onder meer met Franz Liszt, aan wie hij zijn derde sonate opdroeg.
Verder verwierf hij bekendheid door zijn boeken “Die Kunst des Orgelspiels” en “Zur Geschichte des Orgelspieles”.

Rien Donkersloot voert tijdens het concert de tweede, derde en vierde sonate uit. Deze virtuoze sonates worden afgewisseld met intiemere koraalvoorspelen van Ritter. Bijzonder is verder dat er ook een aantal werken gespeeld worden van tijdgenoten en vrienden van Ritter; deze werken zijn afkomstig uit het “Ritter-album für die Orgel” dat verscheen ter gelegenheid van Ritters gouden jubileum in 1881. Zo klinkt o.a. een “Konzertstück” van Franz Liszt.

Om 19.30 uur geeft Rien Donkersloot een uitgebreide toelichting op het programma in het koor van de St.-Joriskerk. In zijn toelichting gaat hij in op het leven en werk van Ritter, alsook een meer gedetailleerde bespreking van de te spelen werken.
Het concert begint om 20.00 uur; de kerk is geopend vanaf 19.00 uur. Toegang € 10,- (inclusief koffie/thee). Tot 21 jaar gratis.